Follow Marina:

Interview

Rebeka: ‘Waarom staat daar sforzando?’

Ze is voor het eerst in haar leven in Amsterdam en heeft direct een unieke rol te zingen. Sopraan Marina Rebeka staat vanaf maandag 28 januari als Mathilde op het toneel van De Nederlandse Opera, in een nieuwe productie van Guillaume Tell. Een enorm project, vertelt ze in gesprek met Place de l’Opera.

Rebeka komt uit Riga, Letland, en is sinds haar afstuderen in 2007 rap opgeklommen naar de top van de operawereld. Met rollen van onder andere Mozart, Verdi en Rossini heeft ze haar plekje verdiend bij huizen als de Metropolitan Opera, het Royal Opera House en de Wiener Staatsoper.

Op 2 december streek ze neer in Amsterdam, voor de eerste keer in haar leven, om een hoofdrol in Pierre Audi’s nieuwe productie van Guillaume Tell te zingen. De wind en regen waren een weinig warm welkom, maar nu ze af en toe ook de zon heeft zien schijnen, heeft ze het prima naar haar zin. Te meer daar de bijna twee maanden lange repetitieperiode erg voortvarend verlopen is.

“Normaal gesproken zijn de laatste weken voor de première heel gestresst, maar hier is de repetitieperiode eigenlijk heel kalm verlopen. Iedereen wist duidelijk wat die wilde en toen het orkest erbij kwam, was iedereen voorbereid.”

Read the entire feature via OperaMagazine.nl